Skilærer forløbet

Ansøgning:

Ansøgninger til jobbet som skilærer kan sendes i perioden fra den 1. april til den 01. oktober. Der er rigtig mange om budet til de begrænsede stillinger vi tilbyder. For at forbedre dine chancer anbefaler vi, at du sender os en spændende og gennemarbejdet ansøgning.

Samtale:

Efter du har fanget vores interesse igennem en personlig og gennemarbejdet ansøgning, bliver du kaldt til første samtale i Ringkøbing, København eller via Skype. Samtalerne vil blive afholdt i maj, juni, august og september.

Samtalens mål, er at danne et billede af dine kvalifikationer samt komme frem til, hvorfor det er dig, vi skal gå videre med. Ved en samtale får du ligeledes muligheden for at ønske om en evt. specifik destination under vintersæsonen.

Skilærer

Professionel uddannelse og team sammensætning

Kick-Off

I november afholder vi et spændende Kick-Off i Danmark, for alle kommende skilærere i SkiGroup. Her vil vi afstemme forventninger til sæsonen og svare på spørgsmål. 

Derudover ser vi frem til at møde kommende kollegaer og starte nye venskaber. Det overordnede mål med dagen er at blive helt klar til afrejse til Alperne.

SG Academy - Skilæreruddannelse. 

Sammen rejser vil til Østrig i starten af december i bus, hvor et 14 dages ophold på SG Academys skilæreruddannelse venter.

Vi bor på det 3 stjernede Hotel Pinzgaurhof i Zell Am See. Vi bor på dobbeltværelser, hvor du vil dele værelse med en anden kursusdeltager.

Forberedelse

Vi starter forløbet med et 4-dages forberedelses kursus. Jobbet som skilærer er krævende og det er uddannelsen selvsagt også. At gennemføre en skilæreruddannelse er hårdt fysisk og psykisk. Det vil vi gerne forberede dig på. På vores forberedelseskursus vil vi træne nogle basale øvelser på ski, tyske gloser samt gennemgå noget af den teori, som venter. Desuden vil vi forklare om SkiGroups servicekoncept - således du er klædt godt på til at møde vores gæster i den skiskole, du skal arbejde.

Skilæreruddannelsen

I samarbejde med SBSSV (Salzburger Berufsschilehrer und Snowboardlehrer Verband) gennemfører vi den anerkendte 10-dages skilæreruddannelse Anwärter. Uddannelsen er trin 1 i den østrigske skilæreruddannelse. Med den i ryggen kan du undervise begyndere, voksne samt børn i den østrigske skiskole. 

Under uddannelsen ligger vi stor vægt på seriøsitet og ansvarsbevidsthed. Denne indstilling tager vi med ud i skiskolerne efter endt uddannelse. Her er vi garantien for succesfuld læring og høj kvalitet på undervisning. Det er vores ansvar som skilærer, at gæsterne er tilfredse med deres skiskole. Du er på ski hele uddannelsen igennem, og teorien foregår efter endt ski dag.

Skilærer uddannelsen består af 2 dele. En praktisk del og en teoretisk del.

Praktiske del:

 • Du skal lære at undervise i praksis 

 • Du skal gå til en praktisk eksamen i at undervise 

Teori:

 • Tanken bag at undervise

 • Hvordan underviser man i skiskolen

 • At undervise børn

 • Førstehjælp

 • Lavinekendskab

 • Viden om skiudstyr

 • Natur og omverdenen

 • Piste sikkerhed

 • Kommunikation og præsentation