Skilærer

Som en del af skilærerprogrammet tilbyder SG Academy et forløb med flere moduler.

Kick-Off

I november afholder vi et spændende Kick-Off i Danmark, for alle kommende skilærere i SkiGroup. Her vil vi afstemme forventninger til sæsonen og svare på spørgsmål. 

Derudover ser vi frem til at møde kommende kollegaer og starte nye venskaber. 

Det overordnede mål med dagen er at blive helt klar til afrejse til Alperne i december.

Skilærer

SG Academy - Skilæreruddanelse. 

Sammen rejser vil til Østrig i starten af december  i bus, hvor et 14 dages ophold på SG Academys skilæreruddannelse venter.

Vi bor på det 3 stjernede Hotel Pinzgaurhof i Zell Am See. Her har vi helpension, med mulighed for at smøre en madpakke til dagene på pisten. Vi bor på dobbeltværelser, hvor du vil dele værelse med en anden kursusdeltager. 

Hotel Pinzgauerhof er et af SkiGroups egne hoteller. Hotellet er kendt for sin østrigske charme og hyggelige stemning.  Bag hotellet ligger søen og her kan du gå ind til Zell am See centrum på ca 20 min - en fantastisk flot tur, som virkelig beviser hvad Østrigs natur byder på.

På hotellet i kælderen er der et mindre wellnessområde med sauna, spa (1€), dampbad og stillerum. Massage kan bestilles i receptionen, hvis man ønsker dette. Hotellet har et lobbyområde, hvor man kan samles til en hyggestund.

Forplejning

Ophold med morgenmadsbuffet.

Til aften kan der være 3-retters valgmenu eller en lækker tema-buffet

Der kan smøres madpakke inkl. juicebrik i restauranten hver dag, under morgenmaden.

Alle værelser er med bad, toilet, trådløst internet (gratis), safe (gratis) samt TV. Føntørre kan lånes i receptionen.

Alt teoriundervisning foregår under kurset på Hotel Pinzgauerhof, og i Zell Am See skiområde. Hvis sneforholdene tillader det i lokalområdet, ellers på gletsjeren Kitzsteinhorn. 

 

SG Academy

Vi starter forløbet op med et forberedelseskursus. Jobbet som skilærer er krævende og det er uddannelsen selvsagt også. At gennemføre en skilæreruddannelse er hårdt fysisk og psykisk. Det vil vi gerne forberede dig på. 

På vores forberedelseskursus vil vi træne nogle basale øvelser på ski, tyske gloser samt gennemgå noget af den teori som venter. 

Desuden vil vi forklare om SkiGroups servicekoncept - således du er klædt godt på til at møde vores gæster i den skiskole du skal arbejde. 

 

Skilæreruddannelsen - 10 dage: ( SBSSV )  

I samarbejde med SBSSV (Salzburger Berufsschilehrer und Snowboardlehrer Verband ) gennemfører vi den anderkendte skilæreruddannelse Anwärter. Uddannelsen er trin 1 i den østrigske skilæreruddannelse.

Med den i ryggen kan du undervise i begynder-voksne samt børn i den østrigske skiskole. 

Under uddannelsen ligger vi stor vægt på seriøsitet og ansvarsbevidsthed. Denne indstilling tager vi med ud i skiskolerne efter endt uddannelse. Her er vi garantien for succesfuld læring og høj kvalitet på undervisning. Det er vores ansvar som skilærer, at gæsterne er tilfredse med deres skiskole. Du er på ski hele uddannelsen igennem, og teorien foregår efter endt skidag

Med udgangspunkt i ovenstående forventning til jobbet, er uddannelsen bygget op således: 

Du er på ski hele uddannelsen igennem, og teorien foregår efter endt skidag. 

Praktiske del: 

- Du skal lære at undervise i praksis 

- Du skal gå til en praktisk eksamen i at undervise. 

Teori: 

- Tanken bag at undervise 

- Hvordan underviser man i skiskolen 

- At undervise børn 

- Førstehjælp

- Lavinekendskab 

- Viden om skiudstyr

- Natur og omverdnen

- Pistesikkerhed

- Kommunikation og præsentation 

Praktisk undervisning på pisten starter hver dag kl 08.30 og slutter ca kl 15.00. Teori starter kl. 16.00 og slutter ca kl. 20.30 hvor der er mulighed for aftensmad indimellem.

Eksamener i teori og praktik vil finde sted på den sidste kursusdag. 

For at kunne gå ud i arbejde hos skiskolen efterfølgende kræver det, at du har bestået din Anwärter. Du kan ikke foreligge dig rettigheden til at få noget refunderet i forbindelse med ikke bestået Anwärter.

Du vil den sidste dag få besked om du er bestået eller ikke bestået. Om aftenen vil der blive afsluttet og taget afsked i fællesskab. Herefter gennemført uddannelse vil du efter aftale starte i din skiskole.

 

Sikkerhedsnet

Efter endt uddannelse og bestået Anwärter bliver du hjulpet i gang hos din nye arbejdsgiver. Du vil under sæsonen have mulighed for at kontakte SkiGroup i forbindelse med evt. forhindringer

Ofte stillede spørgsmål