Presse

Direktør Majbritt Jensen håndterer alt kontakt til pressen. 

Kontaktoplysninger 

Majbritt@skigroup.dk
Tel: +45 5152 6646

Seneste pressemeddelelser

Pressemeddelelse, den 27. oktober 2022

SkiGroup lander millionoverskud oven på coronaår

Familievirksomheden SkiGroup ruller ud af regnskabsåret 2021/2022 med et overskud på 25,7 millioner kroner. Ledelsen belønner alle medarbejdere med en bonus på godt 28.000 kroner.

Mens sneen snart dækker pisterne i alperne, kan SkiGroup, der tæller Højmark Rejser, Lion Alpin og OnlineSki, lune sig ved årets resultat, der topper alle rekorder. Trods flere mareridts-år med nedlukninger, fyringer og restriktioner, er skikoncernen kommet ud på den anden side af pandemien med det bedste resultat nogensinde i familievirksomhedens 30-årige historie. Det fremgår af SkiGroups netop godkendte regnskab for 2021/2022, der viser et overskud på 25,7 millioner kroner før skat. Det står i skærende kontrast til året før, hvor bundlinjen lyste rødt med et underskud på 33 millioner i 2020/2021. Årsagen skal findes i trofaste gæster, dedikerede medarbejdere og ikke mindst rettidig omhu, fortæller den administrerende direktør Majbritt Jensen.

”Det er helt utroligt, at vi står med et så tilfredsstillende resultat. De sidste par år har været barske. Allerede i november 2020 afskedigede vi alle vores medarbejdere, men heldigvis havde de fleste meget lange ansættelser med tilsvarende opsigelsesvilkår, og mange nåede aldrig at stoppe. Så mens salget lå stille på grund af udrejserestriktioner, udviklede vi nye koncepter, fik nye hoteller ind i loopet og satte turbo på digitaliseringen, så vi var klar i startboksen, da rejsemarkedet blev sat fri igen”, siger Majbritt Jensen.

Den totale nedlukning i Østrig, som er SkiGroups hjemmebane, betød, at der ikke kom en eneste gæst af sted på skiferie i sæsonen 20/21. I perioden uden gæster tilførte SkiGroup de to nye rejsemål St. Anton og Ischgl i Tyrol til porteføljen. Således driver skikoncernen nu 10 hoteller i de østrigske alper under navnet Alpeffect Hotels og var klar til sæsonstart i december 2021. Så kom Danmark på virusvariantlisten, og strenge restriktioner udgjorde et nyt bespænd for de skiglade danskere og SkiGroup.

”Danskerne vil meget nødigt undvære skiferien, og det har været svært at navigere i regler og restriktioner. Derfor har mange søgt trygheden i at rejse med et bureau, og vi oplevede et voldsomt boom i salget af skirejser sidste vinter. Vores medarbejdere har virkelig knoklet i de turbulente år for at servicere gæsterne og få koncernen tilbage på sporet, og det er vi meget ydmyge over for. Vi synes derfor, at det er på sin plads at give noget tilbage til dem, som hver dag loyalt har bakket op omkring virksomheden”, siger Majbritt Jensen, som er administrerende direktør i SkiGroup.

SkiGroup har positive forventninger til den kommende sæson, selvom nuværende samfundsbillede gør det vanskeligt at udstikke en sikker prognose. Men det ryster ikke Majbritt Jensen.

”Vi er vant til at navigere i uforudsete situationer, og vi er påpasselige med at lave 1:1 sammenligninger med forgående år, når vi kigger på vores salgsprognoser. Vi har dog en klar forventning om, at danskerne fortsat vil stå på ski, og vi har udviklet et rigtigt godt match i forhold til de skidestinationer og hoteller, som danskerne efterspørger, så vi satser på at gå en god sæson i møde”, afslutter Majbritt Jensen.

SkiGroup sender normalt omkring 50.000 gæster på skiferie om året. Rejserne fordeler sig over flyrejser, kør-selv-ferier og busrejser.


For yderligere information kontakt venligst Majbritt Jensen på mail majbritt@skigroup.dk eller telefon 51 52 66 46.

 

 

Om SkiGroup:
Skikoncernen tæller Højmark rejser, Lion Alpin og OnlineSki og er etableret i 1992. SkiGroup driver 10 hoteller i Østrig under navnet Alpeffects Hotels på destinationerne Wagrain, Zell am See, Zauchensee, Schladming, St. Anton, Lofer og Ischgl. Dertil udbyder SkiGroup skirejser til udvalgte populære destinationer i de østrigske og italienske alper samt Norge og Sverige. Koncernen sender omkring 50.000 gæster af sted om året med kør-selv, bus samt fly fra København, Aalborg, Billund, Gøteborg og Stockholm.