We take care of the mountains

 

SkiGroup’s Resource Reduction Programme er vores mulighed for at leve op til vores miljømæssige ansvar. Med dette ambitiøse program vil vi reducere forbruget af mad, vand og elektricitet med 20 % inden udgangen af 2020 - hvilket vi opnåede.

Resource Reduction Programme

 

I en virksomhed med 9 Alpeffect Hotels fordelt i Østrig, har vi den helt unikke mulighed for at tage action og gå forrest i vores branche. Tage ansvar for vores handlinger og være ansvarlige for, at alle valg der bliver truffet, er til fordel for og styrker vores klima og miljø. Derfor er vi stolte af vores Resource Reduction Programme.

 

FOOD

Hver eneste dag bliver der smidt utrolige mængder af madvare ud. Dette bliver til mange tons om året uden tanker og ambitioner om genanvendelse.

Det er vigtigt for os, at alle vores køkkener på hotellerne er bevidste om, at vi skal mindske madspil og forsøge at indkøbe råvare med omtanke for vores klima og miljø.

 

WAter

Bevidsthed er en kæmpe faktor i vores handlinger for et bedre klima og miljø. Vores tiltag omhandler både vores drikkevand og udnyttelse af regn- og spildevand.

Det er vigtigt at være bevidst om, at vand ikke er en ressource som vi fremover kan tage for givet. Denne bevidsthed skal opbygges i hele vores koncern.

 

utility

Med 10 hoteller fordelt i Østrig og med mange gæster hele vinteren, vil der være et stort elforbrug. 

Det er vigtigt for os og vores omgivelser, både i Danmark, Sverige og Østrig, at vi husker at trykke på kontakten og sammen passer på vores klima og miljø.

Fra tanke til handling

 

I mere end 28 år har SkiGroup været på en fantastisk rejse. I dag tæller vi over 200 mand, når højsæsonen kører, 9 Alpeffect Hotels og en plads som én af de førende på markedet. Det stiller os i en unik position og giver os en mulighed for at handle og tage ansvar. Vi har altid arbejdet på at efterleve vores værdier; tryghed, service og kvalitet - og disse værdier forpligter mere end nogensinde før.

For dig, os og for bjergene

Tryghed handler om at kunne se frem og vide, at de bjerge, som vi alle elsker så utrolig højt, altid vil være der, og at naturen omkring dem består. SkiGroup vil gå forrest i vores hjørne af rejsebranchen. Vi gør det, fordi vi vil bidrage til at skabe en grønnere rejsebranche i fremtiden. Vi gør det for at påvirke vores og vores gæsters bevidsthed, så vi løfter sammen – vi gør det, fordi vi vil passe på bjergene og vores fremtidige muligheder.

Derfor har vi lavet vores Resource Reduction Programme – et ambitiøst program, som forpligter os alle på vores ansvar for vores klima og miljøet, vores gæster og vores branche. Det handler om miljømæssig ansvarlighed, bevidsthed og ikke mindst handling.

Vores ansvar - vores mulighed

Vi er en ressourcestærk koncern, og med 100 % drift på vores 9 Alpeffect Hotels, har vi en unik mulighed, som det kun er muligt for ganske få i vores branche. Vi kan styre alle faktorer til at skabe fundamentet til en bærdygtig og grønnere rejsekoncern i en bæredygtig rejsebranche. Vi er derfor stolte af og fulde af forhåbning over introduktionen af vores nye bæredygtighedsprogram.

20 % i 2020

Ved udgangen af 2020 har vi en ambition om, at reducere forbruget af vores vand, el og mad med 20 %. Med mere end 50.000 gæster årligt samt en international stab som skal rekrutters hvert år, kan det blive en stor udfordring. MEN vi kom i mål. Og vores 2020 mål er kun begyndelsen for os om et forbedret og grønnere rejsemiljø.

Ecological, Economical & Ethical

Vores internationale bæredygtighedsprogram fokuserer vi på tre søjler: Økologi, økonomi og etik. Sidstnævnte aspekt går på tværs, men tildeles som en selvfølgelighed sit eget fokus. Disse punkter er i vores koncerns DNA, og vi har brugt mere end 25 år på at forfine vores udgangspunkt dag for dag - år for år.

Kernen i vores succes bliver vores hoteldrift og vores gæster. Vi monitorerer alle hjørner af vores drift, så vi kan efterleve vore tre delprogrammer, Food Waste, Water Waste og Utility Waste. Men det vigtigste redskab, som det hele starter og slutter med, er bevidsthed – vores egen, vores gæsters og vores branches.

POW

Protect our winters

Det seneste årti har været det varmeste nogensinde og det har i den grad en stor påvirkning på vores klode. Dette ses allerede tydeligt i form af, at havisen smelter hurtigere, vanstanden stiger markant og vores temperaturer fortsat udviser ekstreme højder. Dette påvirker vores vintre ved, at de år for år bliver kortere og kortere. 

Vi er så heldige, at vi lige nu har den unikke mulighed for at bekymre os om, hvordan vores klima påvirker vores udendørsindustri. Vi har lige nu muligheden for at gøre en forskel, så vi kan foretage mange flere bevidste valg, som kommer til gode for vores klima og klode. 

Protect our winters er en miljø organisation, som har til formål at skabe opmærksomhed og bekæmpe klimaændringerne igennem fælles projekter, fortalere og uddannelser inden for klimaforandringer. Fortalere og skaberne af Protect our winters er skiatleter og sne- og ski entusiaster fra hele verden, som sammen kæmper for vores vintre igennem synlighed, demonstrationer og fordrage. Ligeledes gør de en stor indsats for at få unge mennesker til, allerede i en tidlig alder, at være bevidste om forandringerne, og motivere dem til at handle og kæmpe for vores planets og bjergenes fremtid.

donation

I vores koncern er vi meget fokuseret på, at hjælpe til der hvor vi har mulighed for det, så vi sammen gør en indsats for, at vi stadig har den unikke mulighed for uforglemmelige og mindeværdige oplevelser på vores skiferier. Nemlige ved at beskytte vores bjerge. 

Vi opfordrer derfor alle vores gæster til at aflevere deres liftkorter på den sidste dag på ferien. For hvert liftkort der indleveres, donerer vi 50 cent til organisationen Protect Our Winters. På denne måde støtter vi op om kampen for vores bjerge, vores elskede skiferie og være med til at muliggøre at budskaber om klimaforandringer kan implementeres tidligt i unges bevidsthed gennem uddannelse og læring. 

 

Vi vil kæmpe for vores bjerge og vi håber, at du har lyst til at tage kampen op sammen med os.